11 Juni 1989

image

Malam itu begitu larut,suara jangkrik mengalun indah,bintang juga bersinar terang,langit yang tadinya mendung berganti cerah. Bulan tersebyum begitu indahnya.

Continue reading “11 Juni 1989”

Iklan

Ibu…

Malem Jumat…..

Sendirian,bengong… Ngalamun,mikirin pacar,mikirin ehem… Mikirin utang (ah sudahlah)

image

Itu semua cuma kiasan dalam kehidupan,lika liku yang pastinya semua orang pernah ngelewati..

Tapi saat ini,hati kok rasa nya nyesek,pengen nangis….

Keinget tahun lalu lebaran ga bisa pulang,sampe nangis pas sholat id deket kantor. Sedih? Iya pasti…

Malam ini pun sama,dengerin dendangan hiphop jawa plus lagu lelo ledung… Jadi keeinget ibu…

Ibuku jauh di kampung sana,pengen rasanya meluk,pengen rasanya ketemu nangis depan panguannya…

Anakmu ini belum bisa ngasih apa-apa mak….. Maafin aku makkkk….

Dan inilah sepotong lirik yang buat aku sedih gundah gulana kangen ibu..

bu…kemanapun aku melangkah

Aku selalu mengingatmu

Kau membimbingku dari aku lahir hingga dewasa

Aku rindu ibu

 

tak lelo lelo lelo ledung
cep menengo ojo pijer nangis
anakku sing ayu rupane
yen nangis ndak ilang ayune
tak gadang bisa urip mulyo
dadiyo wanita utomo
ngluhurke asmane wong tuo
dadiyo pendekaring bangsa
Ibu ing peputra badhe nyuwun pangestu

Tansah lancar anggen kulo nuntut ilmu

Supados kula saged migunani

Marang nusa, bangsa tumrapipun agami

Ing pandonga ugi restu

Tan ana sambikala

Kang sumandhing jeroning raga

(Tan Ubaya) mring Gusti Kang Maha Kuasa #makasih bwt noka

 

Pandongane ibuku

Iku sipat kandelku

Gegamaning uripku

Jeroning sanubariku

Tetes ingkang waspomu

Tanda tulus atimu

Ingkang tansah lumintu

Marang kanugrahan kang satuhu marang putramu

 

cep menenga ngger anakku
kae mbulane ndadari
kaya mas butha nggilani 
arep nggoleki cah nangis

 

Nalika mbiyen sangang sasi ing garbane

Ibu tansah sabar nadyan ra penak rasane

Sajroning rasa ibu tresna mring putrane

Mbesok yen lahir ojo nganti nglalekake

 

Marang kang ibu kang wis nggula wentah

Awit saka bayi nganti gedhe jumangkah

Mula ngati-ati aja pada mbantah

Yen ibu nganti duka uripmu bakale susah

Sapa kang wani mblenjani dawuhe ibu

Apa maneh wani nglalekake ibu

Bakal nampa dosa sajroning uripmu

Kena murkane Gusthi wujud bebendu

Ibarat jambu jenenge jambu methe

Sirahe ono ngisor sikile ning dhuwure

Mula dha mangertiya Ibu kuwi suwarga

Kang bisa mujudake uripmu ning alam ndonya

 

tak lelo lelo lelo ledung
cep menengo ojo pijer nangis
tak emban slendang batik kawung
yen nangis ibu mundak bingung

Ibu…kemanapun aku melangkah

Aku selalu mengingatmu

Kau membimbingku dari aku lahir hingga dewasa

Aku rindu ibu………..

Thanx buat para Seniman musik… Khususnya berbahasa jawa,kalian Luar biasa….

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d blogger menyukai ini: